Fem roses de paper

Abr
2007
21

posted by on General

3 comments

En aquest article trobaràs una manera senzilla però molt fàcil per fer la rosa de paper per sant Jordi. Només cal que et procuris:

  • paper de pinotxo verd i del color que vulguis fer la rosa,
  • cotó,
  • un pal de pinxo,
  • paper de seda verd,
  • cola i tisores,
  • cartolina verd fosc i
  • paper de cel·lofana i cinta catalana

 

[@more@]

Agafa paper pinotxo del color que vulguis que sigui la teva rosa. Ha de fer uns 25 cm per 8. Talla també una tireta estreta de cotó de la mateixa llargada que el paper (25cm).

Ara enganxa la tireta amb una mica de cinta d'enganxar a un pal de pinxo. Per evitar que el cotó es bellugui, també pots enganxar amb cola blanca la base del paper pinotxo (NO ET PASSIS AMB LA COLA!!!).

Després d'enrotllar-lo, agafa una mica de fil i fes unes quantes voltes al voltant de la base perquè la rosa quedi fixada al pal. Ara ja tenim el principi de la rosa fet.

              Ara cal que agafis un altre tall de paper molt petitó de pinotxo i el posis amb les línies de l'arrugat en vertical (al contrari de com està a la fotografia). El parteixes amb les tisores en 4 talls que no s'acabaran de partir i els arrodoneixes. Amb els dits es poden anar obrint fins que donin la volta a la rosa que abans hem fet i els enganxes també amb unes quantes voltes de fil perquè no es mogui.

Ara ja només ens falta folrar la tija. Ho farem amb paper de seda de color de tija i cola. En tallarem una tireta fina de la llargada suficient com per anar fent voltes al pal i arribar fins al final. L'anirem encolant amb cola de barra o de pinzell (més recomanable).

Ara farem un petit detall decoratiu amb cartolines tallades molt primes a la meitat de la tija. Les enganxarem amb un tall de cinta d'enganxar i després, si no volem que es vegin, les podem tapar amb un tallet de paper del que hem utilitzat per recobrir la tija.

Per fer una més bonica presentació la podem embolicar amb un tallet de paper de celofana i una cinta catalana. També hi podem posar una targeta felicitant el Sant Jordi o posant algun desig a qui li regalem. I el resutat final és:

3 comments

  1. anna sanchez

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

css.php